Background

Proje Taşımacılığı

Enerji, maden, inşaat, madencilik, havacılık, rafineri ve petrokimya üretim tesislerine taşınması gereken büyük makinelerin veya ünitelerin, üretim tesisinden alınıp teslim adresine taşınması sürecinde, detaylı teknik analiz yapılarak, taşınacak malzemelerin minimum risk ile en hızlı şekilde taşıma metoduna karar verildikten sonra, her türlü taşıma modelini kullanarak ve taşıma güzergâhı üzerinde mühendislik çalışmaları yapılarak, ağır ve gabari dışı parçaların taşınması işine proje taşımacılığı olarak adlandırırız .

‘’Yükün büyüklüğü fark etmez , Neta Lojistik yanınızda’’

Proje kargo taşımacılığı, lojistik endüstrisindeki en komplike taşıma şeklidir. Bu taşımalarda genellikle, kısıtlı bir sürede çok büyük ve çok değerli malzemeler taşındığı için çok detaylı çalışmalar yapılarak, süreçler çok iyi şekilde yönetilmelidir.

Proje taşımacılığında başarılı olmak adına başlangıçtan itibaren akıllı bir planlama yapılması şarttır. Bu sayede taşıma sürecinde oluşacak birçok ekstra masraf taşıma hiç başlamadan ortadan kaldırılabilecektir.

Bu süreçte Neta Lojistik, siz değerli müşterilerimizden gelen bilgilere istinaden aşağıdak yer alan adımları uygular.

• Tüm yükü detaylı bir şekilde inceler ve yükün taşınabilirliği yönünde bir analiz çıkarır.

• En büyük ağırlık ve ölçülerdeki malzemeler tespit edilir.

• Bu malzemelere göre üretim yapılan ülkedeki güzergâhta ve teslim edilecek ülkedeki güzergâhta yol kontrollerine istinaden malzemelerin taşınabilirlik durumu hakkında müşteri bilgilendirilir.

• Müşteri ile süregelen görüşmelerde gerekirse taşınmasında problem görülen malzemelerin dizaynının değiştirilmesi talep edilir.

• Müşteriden gelen teslim tarihi talebinin gerçekleştirilme ihtimali araştırılır. Her ülkeye ait gümrükleme kurallarının değişikliği ve gümrükleme süreçlerinin değişiklik göstermesinden ötürü teslim süresi, teslim tarihi yönünde müşteriyi doğru yönlendirme ile projenin sürecinin doğru yönetilmesi sağlanır.

• İhracat veya ithalat prosedürleri detaylıca kontrol edilir.

• Projenin başlangıcından itibaren yapılacak detaylı çalışmalarla ve müşteriyle sürekli iletişim hâlinde kalınarak, anlık bilgilendirme akışının sağlanması ile tüm süreç doğru yönetilecektir.

• Yükün yükleneceği ve teslim edileceği adresler kısa aralıklarla ziyaret edilerek, yükleme/tahliye alanlarında, gerekli düzenlemelerin yapılıp yapılmadığı kontrol edilir. Sahanın uygunluk kontrolleri yapılır ve yükleme/tahliye esnasında yaşanabilecek sorunları en az indirgemek adına müşteriyle sürekli iletişimde kalınır.

Burada verilen hizmetlerin hepsi alıcının ülkesinde de sırası değişerek aynı şekilde tekrarlanacaktır. Tüm bu süreç içerisinde atlanılacak veya eksik kalan bir madde tüm projeyi geciktirebilir veya riske sokabilir. Bundan dolayıdır ki, süreç boyunca tüm ilgili firmalarla/otoritelerle sürekli iletişim hâlinde kalmak ve kontrolleri sürekli sağlamak elzemdir. Takım çalışması bu işlemlerde çok önemli bir faktördür.

Taşıması gerçekleştirilen proje yüklerinin muhteviyatını ve yer alacakları projeleri düşünürsek, her müşteri kendi tesisine özgü ve farklı özelliklerde makine veya ünite siparişi verdiği ve bu doğrultuda yedeği olmayan bir malzeme üretildiği için, taşımanın “en hızlı, hasarsız ve güvenli” bir şekilde gerçekleşmesini sağlamak, proje kargo taşımacılığı da yapan Neta Lojistiğin en önemli amacıdır.

 

‘’Yükün ağırlığı altında ezilmeyin , Neta Lojistiğe ulaşın omuzlarınızdaki yükü alalım! ‘’